21.11.2007

Feng Shui

KUA - NUMERON LASKEMINEN

Feng = Tuuli * Shui = Vesi * C'hi (gi) = Kosmoksen näkymätön energiavirta

Oman Kua -numerosi avulla saat selville omat suotuisat ilmansuuntasi.

Kua -numero lasketaan seuraavasti:

Laske yhteen Kiinalaisen syntymävuotesi kaksi viimeistä numeroa. Jos saatu luku on suurempi kuin kymmenen, jatka yhteenlaskua yksinumeroiseksi.

Esimerkki: 1960 => 6 + 0 = 6

Jako määräytyy naisten ja miesten osalta eri tavalla eli seuraavasti:

Naiset:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Lisää 5 eli esimerkissä 5 + 6 = 11 => 2

Eli vuonna 1960 syntyneen naisen Kua -numero on 2.

Miehet::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vähennä 10:stä eli esimerkissä 10 - 6 = 4.

Eli vuonna 1960 syntyneen miehen Kua -numero on 4.

Jos lopputulos on 5:

Baguassa numero 5 on keskusta, jolla ei ole ilmansuuntaa, joten jos naisella edellä olevalla tavalla lasketuksi luvuksi tulee 5, naisen Kua -numero on tuolloin 8. Jos miehen edellä lasketuksi luvuksi tulee 5, miehen Kua -numero on 2.

Bagua on Feng Shuissa käytettävä kahdeksankulmainen työkalu, jonka eri lohkot edustavat eri energiamuotoja ja liittyvät omiin elämänalueisiinsa.

Ota huomioon myös Kiinalaisen vuoden alkaminen, jos olet syntynyt tammikuussa tai helmikuun alussa.

Kiinalainen kalenteri seuraa Kuun kiertoa ja siitä johtuen Kiinalainen vuosi vaihtuu hieman länsimaista vuodenvaihdetta myöhemmin eli helmikuun 9. päivänä.

Laskettuasi Kua -numerosi seuraavasta taulukosta näet ovatko itäiset vai läntiset ilmansuunnat sinulle suotuisimmat.

ITÄISET SUUNNAT

Kua -numero Ilmansuunta Elementti

1 pohjoinen vesi

3 itä puu

4 kaakko puu

9 etelä tuli

LÄNTISET SUUNNAT

Kua -numero Ilmansuunta Elementti

2 lounas maa

6 luode metalli

7 länsi metalli

8 koillinen maa

Jos kuulut läntiseen ryhmään, kaikki läntisen ryhmän ilmansuunnat ovat sinulle suotuisia ilmansuuntia. Oman Kua -numerosi osoittama luku osoittaa sinun suosiollisen ilmansuuntasi. Sama pätee itäisiin ilmansuuntiin.

Esimerkissä vuonna 1960 syntyneen naisen suosiollisin ilmansuunta on lounas ja samana vuonna syntyneen miehen kaakko. Läntiset ilmansuunnat ovat suosiollisia naiselle ja itäiset esimerkkimiehelle.

Voit kuulostella miltä tuntuu, jos laitat työpöytäsi siten, että sen ääressä istuessasi kasvosi ovat kohti sinulle suotuisaa ilmansuuntaa. Samoin voit kokeilla, miltä tuntuisi nukkua päälaki kohtia suotuisia ilmansuuntia.

Todennäköisesti olet jo löytänyt intuitiivisesti ilmansuunnan, jota kohti istut mieluiten ja jota kohti päälakesi osoittaa, kun nukut hyvin. Usein on myös niin, että läntisen suunnan ihmiset tulevat parhaiten toimeen toisten läntisten suunnan ihmisten kanssa, ja itäisen suunnan ihmiset toisten itäisten suuntien ihmisten kanssa.

Kirjallisuutta:

Mestari Lam Kam Chuen: Feng Shui - Salat, jotka säätelevät elämääsi

Ei kommentteja: