21.11.2007

Värit ja ihmissuhteet

Jos ajatellaan ihmisen väreinä heijastuvaa energiakenttää auraa, on hyvin tavanomaista, että vastakkaiset värit tuntevat vetoa toisiinsa. Kaksi samankaltaista sisäistä sateenkaarta on tyypillistä ystävyydessä. Kahden erilaisen muodostama vetovoima näkyy romansseissa ja rakkaudessa.

SININEN - PUNAINEN

Näiden veto toisiinsa on yleisin ja luonnollisin. Koska sini-puna-tasapaino on keskeinen jokaisessa yksilössä itsessään, näkyy se myös hänen ihmissuhteissaan. Hyvin punainen ihminen tuntee vetoa siniseen ja päinvastoin. Kyse on voimakkaasta polariteetista, jossa iällä ja sukupuolella ei ole merkitystä. Kyse voi olla ystävyydestä tai rakkaudesta.

Aktiivinen, ulospäinsuuntautunut punainen viihtyy sinisen, passiivisen ja sisäänpäinkääntyneen ihmisen seurassa. Punainen janoaa sinisestä huokuvaa rauhaa ja hiljaisuutta, jota hänestä itsestä helposti puuttuu.

Sininen tarvitsee punaisen rohkeutta ja lämpöä, joka hänestä puuttuu. Jos tällaisesta liitosta tulee läheinen, ilmenee yleensä ongelmia, koska näiden ihmisten välille syntyy riippuvuussuhde. Toinen ei osaa olla ilman toista.

Punainen on riippuvainen sinisen rauhoittavasta energiasta ja sininen punaisen aktivoivasta voimasta. Jos ajatellaan yksilöiden kasvua ja kehitystä, ei riippuvuussuhde liiton pohjana välttämättä ole kestävä ja kehittävä.

Tämän väriteorian mukaan tunnemme useimmiten vetoa niihin ihmisiin, joilla on sitä väriä, mikä meistä itsestämme puuttuu tai se on vähissä.

KELTAINEN – VIHREÄ

Keltaisen ego saattaa olla niin suuri, että hän vetää puoleensa vihreätä, jonka oma aurinko jää keltaisen varjoon. Vihreä tavallaan kytee keltaisen rinnalla ja alistuu tämän tahtoon. Vastaavalla tavalla keltainen on vihreän sydämellisyyden tarpeessa. Mikä sen mukavampaa, kuin vihreä palvelee ja antaa kaikkensa miellyttääkseen keltaista. Pinnan alla voi olla paljon kärsimystä ja tukahdutettuja tunteita. Vihreä kärsii yleensä ensimmäisenä oman itsetunnon ollessa olematon, koska hän jää yksilönä toisen varjoon.

ORANSSI – VIOLETTI

Oranssi yksilö on hyvin sosiaalinen ja violetti viihtyy paljon omissa oloissaan. He ovat vastakohtapari, jolla jännite on olemassa. Kun oranssi liikkuu ja urheilee, voi violetti luoda kaunista sillä aikaa. Vaikka violetti kadehtii ja ihailee oranssin sosiaalisuutta ja elinvoimaa, voi oranssin ylisosiaalisuus ruveta raivostuttamaan häntä. Vaikka oranssi ihailee violetin luomisiloa ja kykyä olla yskin, voi violetin ajoittainen erakkomaisuus ärsyttää häntä, jos oranssi ei saa olla yksin.

Liitot saattavat hajota näihin vastakohtaisuuksiin, jos toinen osapuoli alkaa kehittää omaa puuttuvaa väriään.

Pitkässä liitossa täytyy olla yksi yhteinen väri, joka pitää sen koossa. Ystävyyden ja rakkauden väriksi tulee tuo yhteinen väri.

PUNAINEN LIITTO on hyvin fyysinen, jota hallitsee arki ja seksi.

ORANSSI LIITTO on liikunnallinen ja hyvin sosiaalinen ulospäin. Juhlitaan mielellään yhdessä.

KELTAISEN LIITON muodostavat kaksi, joilla on molemmilla vahva itsetunto. Heillä voi molemmilla olla oma liikeyritys. Uteliaina he matkustavat paljon.

VIHREÄÄ LIITTOA leimaa voimakas rakkaus luontoon. Side on vahvin sydämen tasolla. Molemmat voivat työskennellä lasten ja eläinten kanssa.

SINISESSÄ SUHTEESSA elää kaksi akateemisen alan yksilöä. Heitä yhdistää tiede tai politiikka. Heidän elämäänsä hallitsee järjestys.

INDIGO LIITTO on suhteellisen harvinainen, koska molemmista huokuu vahva sisäinen rauha. Syvästi näkevinä he saavat muutkin viihtymään.

VIOLETTI LIITTO on kahden luovan yksilön suhde. He keräävät kaunista ympärilleen ja luovat sitä myös itse. Taide ja värit yhdistävät.

VAALEANPUNAINEN LIITTO on harvinaisempi, sillä sen muodostavat kaksi vahvasti maailmaa rakastavaa ihmistä. Heidän rakkautensa säteilee enemmän muihin kuin toisilleen. He saattavat yhdessä auttaa maailmaa.

VALKOINEN LIITTO on ihanteellisin ja täydellisin, varmasti meidän ajassamme monen unelma. Valkoisena suhteena pidetään kahden vahvasti kaksoissielun rakkautta. Molemmat ovat tahoillaan kehittäneet oman sateenkaarensa siihen pisteeseen, että he eivät tarvitse toista ihmistä täydentäjänä omiin puutteisiin. Seistessään rinnakkain he ovat kuin kaksi pilaria, jotka seisovat itsenäisinä ja täydentävät toisiaan toisella tasolla, uudella tasolla. Tuossa liitossa on jotain pyhää ja ikuista.

Ei kommentteja: