21.11.2007

Indigonsinistä ihanuutta


Indigonsininen safiiri liitetään otsachakraan,
ihmisen kolmanteen silmään, jonka sanskriitin-
kielinen nimi Ajna tarkoittaa vastaanottamista,
tietämistä tai hallitsemista. Luonnossa otsachakraa
harmonisoivat öinen tai talvinen tähtitaivas ja
lampien syvä sini.

Tehdessämme paljon työtä itsemme kanssa henkisellä tasolla,
on hyvä huomioida myös fyysinen taso ja sallia mielen keskittyä
johonkin konkreettiseen. Otsachakran teemoja kuvaavan
alttarin kokoaminen omaan kotiin auttaa hiljentämään ajatukset
ja avaamaan sydämen omalle intuitiolleen.

Alttari ei välttämättä ole uskonnollinen paikka, se voi olla myös oman persoonallisuuden ilmentymä - pyhä paikka, jossa toiveet ja unelmat kohtaavat.
Tiettyä chakraa korostava alttari auttaa hiljentämään ajatukset ja avaamaan sydämen omalle intuitiolleen. Päivittäinen vierailu alttarin luona muuttuu pian tavaksi, jolloin aika meditatiivisen ajattelun irtiottamiseen helpottuu.

ALTTARIN LUOMINEN

Visuaalisen alttarin kokoaminen on helppoa, tarvitset vain pienen pöydän tai hyllyn, jolle voit halutessasi levittää valitsemasi chakran väriin sopivan liinan tai kankaan. Tasolle kootaan nimen- omaan sinulle tärkeitä esineitä, kuvia tai esimerkiksi kiviä. Tämä on sinun pyhä paikkasi, kerää- milläsi esineillä on merkitys ja inspiraatio juuri sinulle. Hyvä ajatus on meditoida hetki ennen sopusointuisten alttariesineiden valitsemista sallien vaiston ohjata sinua sydämen suuntaan.

Muista vierailla tässä omassa pyhässä paikassasi päivittäin, vaikka vain esineitä puhdistamassa, uudelleen järjestämässä tai vaihtamassa, jotta tavasta muodostuu sinulle jokapäiväinen ilo ja otsachakran eli kuudennen energiakeskuksen miellyttävä tasapainottaja.

http://www.raggiodiluce.it/IMAGES/Reiki-chakra-piccola.jpg Chakrakartta

Muinaiset kreikkalaiset käyttivät orvokkia (Viola odorata) viilentämään voimakkaita tunteita ja auttamaan syvän unen saannissa. Orvokin siniviolettien terälehtien on myös uskottu auttavan päänsärkyihin ja sen vihreiden lehtien vihreässä pussukassa haavojen parantamisessa. Poimimalla kevään ensimmäisen orvokinkukan rakkain toiveesi täytetään!

http://koti.mbnet.fi/~akvanet/Pkuvat/orvokki6.JPG

Energiakeskus Indigo

Ei kommentteja: