21.11.2007

Indigo lapset

"UUDET LAPSET" OVAT TÄÄLLÄ

Oletko viimevuosina tavannut lapsia, jotka tietävät, keitä he ovat henkiseltä alkuperältään ja mitä he tekevät täällä maailmassa; lapsia, jotka jo varhain tuntevat itsensä tasaveroisiksi aikuisten kanssa eivätkä sopeudu vanhoihin kasvatusmenetelmiin. Tai lapsia, joilla on vaikeuksia keskittyä rutiininomaisiin asioihin ja joilla voi olla sosiaalisia vaikeuksia vaikkapa koulussa niin, että heitä ehkä pidetään yliaktiivisina tai tarkkaavaisuushäiriöisinä. Jos näin on, niin olet ehkä tavannut jonkun monista nk. "uusista lapsista" tai indigolapsista tai valon lapsista, millä nimellä heitä sitten kutsutaankaan.

Amerikkalaiset terapeutit ja luennoitsijat Lee Carrol ja Jan Tober kirjoittavat kirjassaan Indigolapset, uudet lapset ovat täällä, näistä uusista lapsista muun muassa, että heillä on uudenlaisia psyykkisiä kykyjä, joita ei yleensä ole dokumentoitu aikaisemmin. He voivat olla hyvin älykkäitä ja aikuiset heidän ympärillään saattavat pitää heitä ongelmallisina, koska heidän ajattelunsa ei rajoitu nykyään vallalla oleviin ajatusmalleihin ja ajatustapoihin. Carrolin ja Toberin sanoin: nämä lapset edustavat tietoisuuden evoluution uutta askelta, jota ihmiskunta parhaillaan on astumassa. Kirjassaan Carrol ja Tober ovat muun muassa luetteloineet joukon ominaisuuksia, joita he tutkimustensa ja kokemustensa nojalla pitävät yleisinä indigolasten käyttäytymispiirteinä:

1 Nämä lapset tulevat maailmaan ikään kuin kuninkaallisina (ja käyttäytyvät usein sen mukaisesti).

2 Heistä tuntuu, että he "ovat täällä ansiosta" ja ovat hämmästyneitä, kun muut eivät tunne samoin.

3 He kertovat usein vanhemmilleen "keitä he ovat".

4 Heillä on vaikeuksia ehdottomina annettujen käskyjen suhteen (määrääminen ilman selitystä tai vaihtoehtoa).

5 He eivät yksinkertaisesti halua tehdä joitakin asioita, esimerkiksi jonottaminen on heille vaikeaa.

6 He turhaantuvat rituaalinomaisiin systeemeihin, jotka eivät vaadi luovaa ajattelua.

7 He keksivät usein parempia toimintatapoja niin kotona kuin koulussa, mikä saa heidät vaikuttamaan "järjestelmän murtajilta" (järjestelmään sopeutumattomilta).

8 He vaikuttavat epäsosiaalisilta, elleivät he ole relevantissa seurassa. Ellei heidän ympärillään ole muita vastaavaa tietoisuutta omaavia, he kääntyvät usein sisäänpäin ja heistä tuntuu, että muut eivät ymmärrä heitä. Koulu on heille usein tavattoman vaikeaa sosiaalisesti.

9 He eivät suostu "syyllisyys-kuriin" ("Odota, kunnes isäsi tulee kotiin ja näkee, mitä olet tehnyt".)

10 He eivät ujostele ilmoittaa, mitä tarvitsevat.

Lue lisää kirjasta tai ota yhteyttä lähettämällä kommentti!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

OLEN ÄITINÄ OLLUT YKSIN MYÖS TIENANTAVANA INDIKONA.MUN POIKANI VAHVASTI SITÄ,HÄN VÄÄRÄS SEURASSA YLIAKTIVINEN,MUT EI KJUUNTELE SÄÄNTÖJÄ JOTKA OVAT OIKEUDENMUKAISUUTTA VASTAAN,NÄN SAATTAA NYRKKIÄ KÄYTTÄÄÄ VAAN VÄÄRYYDEN POISTAMISEKS.MUN KILTTI POIKANI TOIMII JA AUTTAA,JA JOPA PARANTANUTKIN,TAISTELEN VASTAAN YHTEISKUNTTAA ETTEIVÄT TUHOISI MUN 13V POIKAA.MÄ TIÄN VÄHÄN,ITSEKI INDIKO