21.11.2007

Lapsi ja värit

Lapsi valitsee värin sisäisen mieltymyksensä vuoksi. Väri todella koskettaa hänen elämäänsä ja vahvistaa häntä. Lapsi valitsee helposti värin, joka on hänen aurassaan, koska lapsi luonnostaan haluaa esille ensin perusminänsä. Lapset ovat yleensä hyvin väriherkkiä, koska heidän intuitionsa on vahva.

PUNAINEN tukee lasta, joka on pienestä pitäen arka ja ei-fyysinen, tai jolla on heikot jalat.

ORANSSI tukee lasta, jonka on vaikea ilmaista tunteitaan. Hän saattaa pelätä tai kontrolloida tunteitaan. Hyvin elämänhaluton lapsi voi saada voimaa oranssista. Se myös sosiaalistaa lasta, jonka on vaikea olla ryhmässä. Ruokahalua voi myös lisätä oranssin avulla.

KELTAINEN vahvistaa itsetuntoa, jos lapsi pelkää leikkejä ja kilpailutilanteita, tai kaikenlaisia vertailutilanteita. Auttaa myös keskittymään, jos hän hajottaa itseään liikaa.

VIHREÄ rauhoittaa ja tasapainoittaa lasta, joka joutuu lujille avioerotilanteissa. Myös kuolemantapauksissa rauhoittaa lapsen sydäntä suruvaiheessa.

SININEN auttaa lasta, joka on hyvin kärsimätön ja ylikiireinen touhuissaan. Jos lapsi kärsii rajojen puutteesta itse, sininen rauhoittaa.

INDIGO (syvä tummansininen) ei välttämättä vetoa lapsiin, sillä he ovat luonnostaan intuitiivisia, -jos heidän annetaan sitä olla. Mutta jos lapsen sisäinen rauha on pahasti järkkynyt, voi indigosta todella olla apua.

VIOLETTI rauhoittaa aggressiivista ja fyysisesti yliaktiivista lasta. Lasten ollessa herkkiä muutenkin, ei violetti liiallisena ole hyväksi.

Ei kommentteja: